Dat ik gek ben op cheesecake is een feit. Sinds corona heb ik meer tijd om verschillende cheesecake recepten uit te proberen. Afgelopen weekend besloot ik een Twix Oreo cheesecake recept van Uit Pauline’s Keuken te proberen!

Het leuke van cheesecakes is dat je er alle kanten mee op kunt gaan. Je kunt het zo gek maken zoals je dat zelf wilt! Ik ben wel een echte zoetekauw, dus ik maakte deze Twix cheesecake met Oreo bodem.
Ingrediënten voor 8 personen
Cheesecake:
- 150 gr Oreo koekjes (ik haalde twee pakken)
- 50 gr gesmolten boter (ik gebruikte 100 gr)
- 600 gr naturel roomkaas
- 175 gr suiker
- 3 eieren maat L
- 125 gr zure room
- 2 tl maïzena
Topping:
- 30 gr gesmolten pure chocolade
- 1x recept caramelsaus van Uit Pauline’s Keuken
- 5 mini Twixen
Materialen:
Springvorm 20 cm
Zo maak je de cheesecake
Verwarm de over voor op 140 graden en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray. Hiervoor heb ik de bakspray gebruikt van Dr. Oetker. Vervolgens maal je de Oreo koekjes fijn in de hakmolen van de staafmixer. Die heb ik zelf niet in huis, dus ik deed de koekjes in een plastic zakje en ramde erop los met een deegroller. De koekjes worden daardoor niet helemaal verkruimeld, dus een keukenmachine zou wel beter zijn. Daarna smelt je de boter in een pannetje en meng je dit met de verkruimelde Oreo koekjes. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en zet hem even in de koelkast.


Note: Of mijn springvorm is groter dan 20 cm óf het komt doordat de koekjes niet helemaal verkruimeld zijn, maar ik had aan 1 pak Oreo niet genoeg om de hele bodem van de springvorm mee te kunnen bedekken. Gelukkig had ik twee pakken in huis gehaald en besloot ik gewoon extra bodem te maken.
Daarna meng je de roomkaas, zure room en suiker glad in een keukenmachine. Ook deze heb ik (nog) niet in huis, dus ik gebruikte een staafmixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix het mengsel kort. Onze eieren waren klein, dus ik gebruikte 6 kleine eieren in plaats van 3 eieren maat L. Ondanks ik het mengsel niet lang heb gemixt, werd het wel heel vloeibaar. Ik besloot het gewoon te proberen, goot het mengsel op de bodem en bakte de cheesecake af in de voorverwarmde oven.

In het recept staat dat je hem 60 – 65 minuten moet afbakken, maar ik heb hem zo’n 80 minuten gebakt in de oven. Als de cheesecake in het midden nog een beetje wiebelig is, is hij goed. Maar na 65 minuten was alles nog vrij wiebelig en deed ik hem daarom wat langer in de oven. Daarna zette ik het deurtje van de oven op een kier en liet ik hem nog zo nog 2 uur in de oven afkoelen. Daarna mocht hij de koelkast in en ging ik de dag erna weer verder!
De dag erna ben ik aan de slag gegaan met het maken van de karamelsaus volgens het recept van Uit Pauline’s Keuken. Dit was verrassend makkelijk om te doen. In principe heb je alles voor karamel al standaard in huis en moet je enkele kleine toevoegingen doen om er een saus van te maken. Dit ging dus goed. Ik liet de pure chocolade smelten in de magnetron en daarna hakte ik een aantal mini Twixen in stukjes. Ik verdeelde de stukjes over de cheesecake en goot vervolgens royaal de karamelsaus en gesmolten chocolade over de cheesecake.


Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien, wilde de cheesecake niet echt hoog worden. Ik denk toch echt dat ik te veel eieren heb gebruikt en daardoor het beslag te lang heb gemixt. Ik hoopte ergens dat hij in de koelkast nog wat zou opstijven, maar dit is niet gebeurd. Ondanks dat het beslag tegen zat, smaakte hij wel erg goed! Het was wel meer een pudding/vla structuur geworden, maar gelukkig was hij alsnog lekker.
Learnings voor de volgende keer
Nu denk je waarschijnlijk: wat een waardeloos artikel, je cheesecake is niet eens goed gelukt! Dat klopt. Laat dit vooral een ‘zo moet het dus niet’ artikel zijn, haha! Volgende keer minder eieren gebruiken en minder lang het beslag mixen, dus. Ik denk dat dat wel echt het verschil had gemaakt.
Cheesecakes mochten wel eens vaker mislukken bij mij, maar dat weerhoud mij niet van het continu weer opnieuw proberen. Ik ga in ieder geval lekker door met bakken en kokkerellen!
Welk cheesecake recept is jouw favoriet?
Omg, deze taart ziet er echt heer-lijk uit. Ik heb altijd al een keer zo’n taart willen maken. Thanks for sharing het recept!!
Wauw ik krijg er spontaan trek van.. ziet er echt heerlijk uit!